Mesaj gönder
Ürün
Haberler
Ev > Haberler > Company news about Tek kullanımlık eldivenler Giriş
Etkinlikler
Bizimle İletişim
86-755-89230326
Şimdi İletişime Geçin

Tek kullanımlık eldivenler Giriş

2016-12-01

Son şirket haberleri Tek kullanımlık eldivenler Giriş

butek kullanımlık eldivenlerçalışırken ellerimizi korumak için kullanılır, bu nedenle kalınlık, yüzey, bariyer koruması, gerilme mukavemeti, esneklik ve delinme direnci gereksinimlerini karşılaması gerekebilir.Doğru tek kullanımlık eldivenleri seçtiğimizde, en düşük fiyata değil, bazı ayrıntılara daha fazla dikkat etmemiz gerekir.Eldiven malzemesine ve özelliklerine dikkat edilmelidir;yapılacak görevler;konfor ve uyum;ve maliyet.
 

Malzemeler
En yaygın kullanılan tek kullanımlık eldiven malzemeleri doğal kauçuk lateks, nitril ve vinildir. Her malzeme, onu belirli uygulamalar için ideal kılan özelliklere sahiptir.

 

hakkında en son şirket haberleri Tek kullanımlık eldivenler Giriş  0

Doğal kauçuk lateks eldivenlerişlenmiş bir bitki ürünüdür.Güvenilir bariyer koruması, tutarlı uyum ve esneklik, Lateks eldivenler, tutarlı uyum ve esneklik ile sunulabilir.Hem endüstriyel hem de tıbbi kullanım için popüler bir seçimdir.Lateksin bir dezavantajı, potansiyel olarak yaşamı tehdit eden bir durum olan cilt tahrişinden anafilaksiye kadar değişen lateks alerji reaksiyonları potansiyelidir.Üreticiler, lateks alerjisi olasılığını azaltacak düşük proteinli lateks geliştirmek için çalışıyorlar.Alerji bir sorun değilse, lateks nitril ve vinile göre hafif bir rahatlık ve el becerisi avantajı sunar.

hakkında en son şirket haberleri Tek kullanımlık eldivenler Giriş  1
Nitril eldivenEn popüler eldiven malzemelerinden biri olan , lateks alerjisi tehdidi olmadan lateksin birçok olumlu özelliğini (esneklik, güç ve dayanıklılık) tekrarlar.Nitril, kauçuk benzeri özellikler sergileyen sentetik bir malzemedir.Bu eldivenler tüm endüstrilerde yaygın olarak kullanılmaktadır ve genellikle hem işçiyi hem de taşınan malzemeleri korumak için kullanılır.

hakkında en son şirket haberleri Tek kullanımlık eldivenler Giriş  2
Vinil eldivenlerpolivinil klorür ve malzemeyi yumuşatan plastikleştiricilerden oluşur.İşçi vardiya sırasında sık sık eldiven değiştirdiğinde sıklıkla tercih edilen ekonomik bir seçenektir.Vinil eldivenler, genel kullanım ve yüksek derecede dokunma hassasiyeti gerektirmeyen faaliyetler için çok amaçlı iyi eldivenlerdir.Gıda endüstrisi için popüler bir seçimdir.

hakkında en son şirket haberleri Tek kullanımlık eldivenler Giriş  3

 

Özellikler
Tek kullanımlık bir eldiven seçerken dikkate alınması gereken önemli özellikler kalınlık, kaplama, bariyer koruması, gerilme mukavemeti, elastikiyet ve delinme direncidir.
Eldiven malzemesi kalınlığı genellikle mil cinsinden ölçülür (1 mil = 0,001” ölçü).Tek kullanımlık eldivenler genellikle 4-8 mil kalınlık aralığındadır.Daha düşük ölçülü eldivenler daha iyi el becerisi, esneklik ve dokunma hissi sağlar.Daha yüksek kalibreli eldivenler daha iyi dayanıklılık sağlar, ancak daha az esneklik sağlar.
Yüzey işlemi bir eldivenin tutuş seviyesini etkiler.En yaygın yüzey işlemleri, yüzey klorlama ve kaplama/bitirme işlemleridir.Bir eldivenin tutuşu, klorlama seviyesi ve üretici tarafından kullanılan kaplamalar tarafından kontrol edilen yüzey yapışkanlığı ile belirlenir.Dokulu tek kullanımlık bir eldiven, kolayca hissedilen görünür bir dokuya sahiptir.Doku tüm parmak ve avuç içi bölgesini kaplayabilir, ancak bazen parmak uçlarını da kaplar.Dokulu yüzeyler, eldivenlerin kavrama özelliklerini geliştirir.
Tek kullanımlık eldivenler pudralı veya pudrasız olarak sunulmaktadır.Pudralı eldivenlerin giyilmesi ve çıkarılması daha kolaydır.Eldiven pudrasının başlıca olumsuz etkisi, lateks alerjilerine katkıda bulunan rolü gibi görünmektedir.Pudralı lateks eldivenlerde, toz, lateks proteinlerinin havada taşınan bir taşıyıcısı olarak işlev görür.İki tür pudrasız eldiven vardır: klorlu ve klorsuz.Tipler, eldiveni pudrasız hale getirmek için kullanılan işleme dayanmaktadır.Klorlu olanlar partikül içermez ve takılması daha kolaydır.
Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) Cihazlar ve Radyolojik Sağlık Merkezi, eldivenler de dahil olmak üzere tıbbi cihazların düzenlenmesinden sorumludur.FDA yönergelerine göre medikal eldivenler su geçirmez olmalı, tutarlı boyutlara sahip olmalı ve rahat bir şekilde oturmalıdır.FDA gereklilikleri ayrıca, bu ürünlerin sergilemesi gereken minimum bariyer koruması ve güç gibi performans özelliklerini de tanımlar.
Tüm medikal eldivenler, ürünün iğne deliği içermemesi ve bariyer koruma güven düzeyi ile ilgili belirli Kabul Edilebilir Kalite Düzeyi (AQL) standartlarını karşılamalıdır.Daha düşük bir AQL numarası, daha yüksek kaliteli bir ürünü temsil eder.
Güç testleri, gerçek kullanım sırasında stresi simüle eder.Eldivenin gücü yırtılma, delinme ve kırılmaya karşı direncin yanı sıra esneme yeteneği ile ölçülür.Test tipik olarak çekme mukavemeti, uzama veya elastikiyet ve delinme direncini kapsar.
Gerilme mukavemeti, tıbbi bir eldiveni kırılma noktasına kadar germek için gereken, pound/inç kare cinsinden kuvvet miktarı olarak tanımlanır.Daha yüksek sayılar, üstün performansı yansıtır.Uzama, eldivenin kopmadan önce ne kadar uzadığıdır.Daha yüksek bir sayı üstün esnekliği gösterir.
Görevler
Tek kullanımlık eldivenler genel amaçlı işler, tıbbi muayene işleri ve yüksek riskli durumlarda kullanılır.Genel amaçlı ve sınav sınıfı tek kullanımlık malzemeler genellikle 4-6 mil kalınlıktadır ve 9½ inç uzunluğundadır.Yüksek riskli eldivenler genellikle 8 mil kalınlığındadır ve 12 inç uzunluğa kadar çıkabilir.
Genel amaçlı tek kullanımlık eldivenler, otomobil, gıda işleme, genel, konaklama ve perakende dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde kullanılmaktadır.Öncelikle temizlik ve bakım işleri için kullanılırlar.
Muayene sınıfı eldivenler tıp, dişçilik, acil tıbbi hizmet (EMS), kolluk kuvvetleri, bakım evleri, dövme salonları ve veterinerlik alanlarında kullanılmaktadır.
Yüksek riskli eldivenler genellikle EMS ve laboratuvar uygulamalarıyla ilişkilendirilir.Yüksek riskli durumlara örnek olarak kana, vücut sıvılarına ve diğer potansiyel olarak bulaşıcı maddelere maruz kalma yaratan hasta bakımı faaliyetleri gösterilebilir.Diğer yüksek riskli durumlar, aletlerin, kimyasalların ve dezenfektanların tutulması gibi eldiven malzemesine baskı uygulayabilen durumlardır.
Konfor ve Uyum
Tek kullanımlık eldivenler koruma sağlamanın yanı sıra konfor da sunmalıdır.Düzgün oturan eldivenler, performansı artırmaya ve el yorgunluğunu azaltmaya yardımcı olabilir.
Lateks eldivenlerin iyi esneklik, güç ve esneklik sunduğu gösterilmiştir.Nitril eldivenler, lateksten daha sert olma eğiliminde olmalarına rağmen, yumuşaklıkları ve esneklikleri nedeniyle de rahat bir seçenektir.Nitril güçlüdür, aşınmaya dayanıklıdır ve daha az tahrişe neden olur.Vinil eldivenler yumuşak ve rahattır ancak daha bol bir uyum sağlar.
Yaygın tek kullanımlık eldiven boyutları, çok küçükten çok büyüğe kadar değişir.Elinizin boyutunu ölçmek için, bir mezurayı avucunuzun en geniş noktasından sarın.Bu ölçüm (inç olarak) eldiven boyutuna eşittir (örn. 9” ölçüm = 9 numara).
Ölçümü harf boyutlarına çevirmek için aşağıdaki tabloyu kullanın.

Erkek Bedenleri Kadın Bedenleri
Boyut İnç santimetre Boyut İnç santimetre
XS 7 18 XS 6 15
S 7-1/2 ila 8 20 S 6-1/2 17
M 8-1/2 ila 9 23 M 7 18
L 9-1/2 ila 10 25 L 7-1/2 19
XL 10-1/2 ila 11 28 XL 8 20

Kaynak: Kaplumbağa Derisi Eldiven/Warwick Mills, Inc.
Maliyet
Son olarak, hangi tek kullanımlık eldivenlerin satın alınacağını düşünürken maliyet de bir faktördür.Yaygın olarak kullanılan üç türün (lateks, nitril ve vinil) her birinin maliyeti, belirli piyasa faktörlerine bağlı olarak fiyat dalgalanmaları olan ticari ham maddelere bağlıdır.Genel olarak, nitril genellikle latekse göre üstün kabul edilir ve bu da genellikle vinile göre üstün kabul edilir.En ucuz eldiveni seçmek durumunuza uygun olmayabilir, ancak daha pahalı ürünler bütçenize uymayabilir.En iyi yaklaşım, ihtiyaçlarınıza en iyi değerle uyan en kaliteli tek kullanımlık eldivenleri seçmektir.
Sıkça Sorulan Sorular
S: Tek kullanımlık eldivenlerin raf ömrü var mı?
A: Evet.Eldiven raf ömrü, ürünlerin nasıl saklandığına ve bunları üretmek için kullanılan malzemelere bağlıdır.Doğal lateks eldivenlerin yaklaşık üç yıllık bir raf ömrü vardır.Nitril, vinil ve diğer sentetik kaplamalardan yapılan eldivenlerin raf ömrü nominal olarak beş yıldır.Her tür eldivenin kullanım ömrünü en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olmak için, ozon ve ultraviyole ışıktan korunan serin ve karanlık bir ortamda saklayın.
S: Tek kullanımlık eldivenler neden yalnızca olası kimyasal temaslar için öneriliyor?
A: Tek kullanımlık eldivenler çok ince olduğu için malzeme kolayca elin üzerine gerilir.Bu esneme, eldiven malzemesinde kimyasalların hızla nüfuz etmesine izin verebilecek daha büyük boşluklar oluşturur.Tek kullanımlık eldivenler, kimyasallarla kasıtlı temastan ziyade tesadüfi temasa karşı koruma sağlamak için tasarlanmıştır.Tesadüfi temas, kimyasalla amaçlanan doğrudan temasın olmadığı ve maruz kalmanın yalnızca bir sıçrama veya dökülme yoluyla gerçekleşeceği görevleri ifade eder.Tek kullanımlık eldivenler, bir sıçrama veya dökülme meydana geldikten hemen sonra değiştirilmelidir.Kasıtlı temas, tehlikeli kimyasalla temasın kaçınılmaz olduğu görevleri ifade eder (örneğin, elleri sıvılara daldırmak, bir maddenin kabı yerine doğrudan taşınması veya temizlik bezi gibi tehlikeli madde(ler)le kaplı veya doymuş malzemelerin taşınması) • Kimyasallarla kasıtlı temasa karşı koruma için bir eldiven seçerken, kullanımda olan belirli kimyasalların sızmasına karşı iyi bir direnç sunan bir malzemeden yapılmış bir eldiven seçmek gereklidir.
Kaynak: www.grainger.com

hakkında en son şirket haberleri Tek kullanımlık eldivenler Giriş  4

Sorgularınızı doğrudan bize gönderin.

Gizlilik Politikası Çin İyi Kalite Maden Lambası Tedarikçi. Telif hakkı © 2023-2024 FUTURE TECH LIMITED . Her hakkı saklıdır.